Συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-06-19 12:10:06
Συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, 3ο Αντάμωμα Πολιτισμών, Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Χορευτικού και Φεστιβάλ Βόλου 2018, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Μαγνησίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, η «ΠΛΕΝΤΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής», εκδηλώσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων από τις 21 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου μέχρι τις 23 Ιουνίου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.
Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Ιούνιο από τους μεγαλύτερους θεσμούς της Ευρώπης και του κόσμου, που ενώνει τους πολίτες καθώς συνδυάζει όλα τα είδη, από το jazz και rock μέχρι την κλασσική μουσική και το έντεχνο / παραδοσιακό τραγούδι, με μια διαρκή προσπάθεια στην ανάδειξη ντόπιων καλλιτεχνών σε αφιλοκερδείς δράσεις χωρίς εισιτήριο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η ΔΡΑΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τo «3ο Αντάμωμα Πολιτισμών» που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία του Λαύκου στο Πήλιο. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν 16 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλο το Πήλιο και όλη την Μαγνησία. Το κάθε χορευτικό παρουσιάζει χορούς από διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν το «Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Χορευτικού» που θα πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο στις 22-23-24 Ιουνίου 2018.
Το τριήμερο φεστιβάλ είναι σημείο αναφοράς για το νησί της Σκιάθου. Χορευτικά συγκροτήματα από 9 περιοχές της Ελλάδας παίρνουν μέρος κάθε χρόνο με σκοπό να γίνει ανταλλαγή των παραδόσεων και να γνωρίσει το κοινό τους χορούς του κάθε τόπου. Η εκδήλωση εκτός από πολιτιστικό γεγονός, αποτελεί σημαντικό γεγονός από τουριστική και οικονομική άποψη.
Η εταιρεία «Εταιρεία Δημιουργίας Τέχνης» με διακριτικό τίτλο «FTW» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το “Φεστιβάλ Βόλου 2018 – Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή”, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 8 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2018 και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στις εξής εκδηλώσεις: α) στην παράσταση «Η κληρονομιά του Κάιν» στον ΟΣΕ στις 25 & 27 Ιουνίου β) στην παράσταση «Η σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Ανοικτό θεατράκι του Αναύρου στις 24 Ιουνίου και γ) στο «Live hip hop» στο ανοικτό θεατράκι της Αρχιτεκτονικής Σχολής στις 28 Ιουνίου.
Η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, τόσο της περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, συγχωνεύοντας θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα και μεταμορφώνοντας ολόκληρη την πόλη σε μια σκηνή κατά τις ημέρες διεξαγωγής του, συμβάλλοντας στην προώθηση της πολιτισμικής, πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης και ιστορίας της πόλης του Βόλου, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τονίζει:΅«Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας της Περιφέρειας με Δήμους, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς, συνδιοργανώνουμε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την τουριστική προβολή της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες τοπικών συλλόγων και φορέων να διατηρήσουν τα ήθη και έθιμα των περιοχών τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα μέσω διαφόρων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας».



Ζαγορά Πήλιο