Προβλήματα από την κακοκαιρία- Αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Μακεδονίας (video)

Όλα τα νέα
ert.gr
2018-11-17 06:05:51
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και βροχές (video)

‘Αλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού, με απότομη πτώση της θερμκρασίας. Στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς Μείον 1 βαθμό κελσίου δείχνει το θερμόμετρο σε υψόμετρο 1200 μέτρων στην Κοζάνη, μισό βαθμό πάνω από το μηδέν η θερμοκρασία στο Μέτσοβο, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 13, 6 βαθμοί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου όμως βρέχει καταρρακτωδώς. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στον Όλυμπο, όπου πάντως, οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και της κεντρικής Στερεάς (800-1000 μέτρα στα βόρεια και 1000-1400 μέτρα στα νότια). Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με τοπικές βροχές και πιθανόν στα παραθαλάσσια από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το χθεσινό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες , την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής- Κεντρικής Στερεάς (1000-1200 υψόμετρο στα βόρεια και 1200-1500 στα νότια).

Οι θυελλώδεις άνεμοι 7-8 Μποφόρ από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τα 9 Μποφόρ στο Ιόνιο.

Για την Κυριακή, αναμένονται χιονοπτώσεις που θα επεκταθούν από τα ορεινά της Ηπείρου, ως τη Θράκη, σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία του Βόρειου Αιγαίου, και τις ηπειρωτικές περιοχές.
Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΠΗΓΗ:EΡΤ

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο