Επτά νέα έργα 4,8 εκατ. στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-01-07 19:15:13

Στη φάση υλοποίησης μπαίνουν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας,
πρόκειται για τα έργα:
«Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στο υδατόρεμα Κερασιώτη», προϋπολογισμού: 3.100.000 €
«Αποκατάσταση & συντήρηση κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Βόλου» προϋπολογισμού 400.000€.
«Κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλου του Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 108.000€.
«Ανάπλαση, διαμόρφωση δρόμου και διευθέτηση όμβριων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000€.
«Χώρος προβολής της ναυτικής κληρονομιάς Σκοπέλου», προϋπολογισμού 90.605€ (προγραμματική με το Δήμο Σκοπέλου)
«Αποκατάσταση τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας στην θέση Κακοσκάλι» προϋπολογισμού 77.134€. (προγραμματική με το Δήμο Ζαγοράς)
«Μετασκευή παλαιού κτιρίου (πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου) σε χώρο μνήμης Δ.Γ. Κασλά» προϋπολογισμού 161.942€.(προγραμματική με το Δήμο Ζαγοράς)

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δήμους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Θεσσαλίας. Είναι έργα που ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών και «θωρακίζουν» τις περιουσίες τους. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία».



Ζαγορά Πήλιο