Ζητούν να καταβληθούν στους νεφροπαθείς της Μαγνησίας τα οδοιπορικά Νοεμβρίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-01-09 14:54:35
Ζητούν να καταβληθούν στους νεφροπαθείς της Μαγνησίας τα οδοιπορικά Νοεμβρίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητούν ενημέρωση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρούμενων νεφροπαθών, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Όπως ειδικότερα αναφέρουν στην ερώτησή τους:

Για ακόμη μια φορά υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των εξόδων μετακίνησης των περίπου 200 αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών στη Μαγνησία, οι οποίοι ακόμη δεν πληρώθηκαν τα οδοιπορικά Νοεμβρίου.
Η αγανάκτηση των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού, εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, το γεγονός ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τον καθημερινό τους αγώνα για τη ζωή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας. Τώρα σ’ όλα αυτά προστίθεται και η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την έγκαιρη καταβολή των εξόδων μετακίνησής τους.
Η μη έγκαιρη καταβολή των ποσών με τα οποία επιχορηγούνται για τη μετακίνησή τους, που φτάνουν ως 400 €, δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες, όταν για τους περισσότερους απ’ αυτούς οι αποδοχές τους δεν επαρκούν για την καθημερινή τους διαβίωση. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε ηλεκτρονική εφαρμογή για την άμεση καταβολή των παραπάνω ποσών. Συνεπώς είναι απολύτως αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείται και ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασθενείς στη Μαγνησία και ενδεχομένως σε όλη τη χώρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
• Τι θα κάνει για να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρούμενων νεφροπαθών;
• Σε ποια μέτρα θα πάρει το Υπουργείο για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο;



Ζαγορά Πήλιο