Μαρία Σαμαρά: Χωρίς παιδίατρο για χρόνια το Ανατολικό Πήλιο

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-03-09 13:11:47

Από την κα Μαρία Σαμαρά , επικεφαλής αυτοδιοικητικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας», ανακοινώθηκαν τα εξής:

Χωρίς παιδίατρο για χρόνια το Ανατολικό Πήλιο

Εκατοντάδες γονείς στο Ανατολικό Πήλιο βιώνουν για ακόμη μια χρονιά το μαρτύριο να ασθενεί το παιδί τους από κάποια ίωση και να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στον Βόλο για να βρουν έναν παιδίατρο.

Ιδιαίτερα φέτος που η γρίπη έλαβε πιο επιθετικές διαστάσεις, τα πράγματα για τις οικογένειες ήταν περισσότερο δύσκολα.

Δυστυχώς εδώ και χρόνια το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς που καλύπτει όλο τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, λειτουργεί χωρίς παιδίατρο. Έτσι μια μεγάλη περιοχή με εκατοντάδες βρέφη, παιδιά και εφήβους είναι ακάλυπτη από μια τόσο σημαντική ειδικότητα γιατρού.

Και είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε εν έτει 2019 και ένας ολόκληρος Δήμος να μην διαθέτει έναν παιδίατρο.

Είναι εξοργιστικό να υπόκεινται σε μια μεγάλη ταλαιπωρία οι γονείς με τα άρρωστα παιδιά τους που αναγκάζονται να διασχίσουν 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα μέσα στο κρύο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για να βρουν την φροντίδα από κάποιον παιδίατρο του Βόλου είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Σωματική καταπόνηση του παιδιού, οικονομική αιμορραγία του γονέα, επικινδυνότητα στην μετακίνηση μέσα από ένα άσχημο οδικό δίκτυο είναι οι συνέπειες μιας τραγικής έλλειψης για την οποία οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου εννοείται πως πληρώνουν μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα έπρεπε να τυγχάνουν της καλύτερης ιατρικής φροντίδας ειδικά όταν αναφερόμαστε για έναν ορεινό Δήμο.

Για την κατάσταση αυτή, όμως δεν φταίει μόνο η αδιαφορία του Κράτους. Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή που στην δική της θητεία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία ενός παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Δεν διεκδίκησε, δεν προσπάθησε δεν συγκινήθηκε από το πρόβλημα που βιώνουνε εκατοντάδες γονείς. Αδιαφορία και ανικανότητα μαζί.

Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής του όμορου Δήμου Νοτίου Πηλίου διαθέτει παιδίατρο, αλλά όχι το δικό μας Κέντρο Υγείας;

Εμείς οι κάτοικοι που ζούμε με τις οικογένειές μας στο Ανατολικό Πήλιο  δεν ανεχόμαστε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορούμε να ορίζουν τις τύχες μας άνθρωποι που δεν έχουν βάλει ούτε ένα λιθαράκι στον τόπο αυτό.

Γι’ αυτό και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διεκδικήσουμε σθεναρά την έλευση παιδίατρου στην περιοχή μας. Ήδη το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει προκήρυξη με την πρόσληψη 4.000 μόνιμων γιατρών και δεν θα πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Η υγεία και η περίθαλψη είναι ζητήματα που κανείς δεν δικαιούται να διαπραγματεύεται. Είναι ζητήματα για τα οποία εμείς θα αγωνιστούμε για το καλό των  παιδιών μας.

 



Ζαγορά Πήλιο