Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Μαγνησία με το ΚΚΕ

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-03-18 10:29:02
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Μαγνησία με το ΚΚΕ

To μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων παρουσίασε σήμερα στον Βόλο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές.


Ο κ. Τσιαπλές ξεκίνησε την ομιλία του με ένα χαιρετισμό προς τους χιλιάδες Βολιώτες που διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στον Δήμο Βόλου.
«Οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου είδα που είναι το αποκούμπι τους και ποιους έχουν απέναντί του. Το ΚΚΕ εκφράζει ανόθευτη την διεκδίκηση και απαίτησή τους, δεν κρύβει τα λόγια του. Ο αγώνα όμως πρέπει να συνεχιστεί μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος. Με την τιμωρία των κομμάτων που είτε ως κυβέρνηση, είτε μέσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ να μετατρέψει την πόλη σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και ρύπων».


Ο κ. Τσιαπλές απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους πολίτες να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση.
«Πρέπει να δυναμώσει η εργατική πάλη, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, τα δημοτικά συμβούλια, την ευρωβουλή και τη βουλή. Στις εκλογές του ερχόμενους Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρκετοί συνδυασμού θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός , είναι ποια πολιτική στηρίζει και ποια είναι η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα» δήλωσε ο κ. Τσιαπλές.

Αναφερόμενος στον Κ. Αγοραστό, δήλωσε ότι ο συνδυασμός της Ν.Δ. υπηρέτησε πιστά την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου. «Η ¨αντιπαράθεση¨ με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα ¨σκοτώνονταν¨ και τώρα θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, είναι ψευδεπίγραφη. Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις και στο περιφερειακό συμβούλιο και έξω απ΄αυτό, πέρα από σκιαμαχίες» είπε χαρακτηριστικά.


Επισήμανε ακόμη ότι «η απορροφητικότητα των ευρωενωσιακών πόρων και τα έργα που διαφημίζει ο περιφερειάρχης, δεν ωφέλησαν τους εργάτες και τους αγρότες, αφού η ανεργία στη Μαγνησία και σε όλη τη Θεσσαλία παραμένει υψηλή. Το όφελος είναι για το μεγάλο κεφάλαιο, που για τις ανάγκες του δίνεται το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο κ. Τσιαπλές σημείωσε πως η Λαϊκή Συσπείρωση αντιτάσσεται στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και τους δήμους, διεκδικεί τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στην προοπτική κατάργησή τους, την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και τις μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων, τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι:
1. Βογιατζής Θανάσης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, αντιπρόεδρος του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
2. Ευθυμίου Βούλα, συνταξιούχος, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας
3. Καραφέρης Δημήτρης, ΕΒΕ από την περιοχή Αλμυρού-Σούρπης
4. Καρυδάκη Εύη, υπάλληλος ΟΤΑ, Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας
5. Κουραβέλας Χρήστος, εργαζόμενος στο Δήμο Ρ. Φεραίου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας
6. Κουτσινάρης Γιώργος, μεταλλεργάτης, Γ.Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ.Παπαρήγας»
7. Κωτή Μαρία, αγρότισσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
8. Μαμούχα Μαρία, αγρότισσα, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου
9. Νάνος Απόστολος, υπάλληλος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
10. Πλαγερά Μαρία, καθαρίστρια, πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας
11. Ρούσσας Γιώργος, συνταξιούχος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
12. Σταυρόπουλος Βασίλης, λογιστής από την περιοχή της Ζαγοράς
13. Τρουλλινού Αιμιλία, απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ
14. Τσιώνας Μιχάλης, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ
15. Χαρμάνης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής
Υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων:
Γούλας Γιώργος, εργαζόμενος στο Δήμο Σκοπέλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας



Ζαγορά Πήλιο