Μαρία Σαμαρά: Θα διεκδικήσουμε την έναρξη των εργασιών για την παράκαμψη του χιονοδρομικού

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-03-27 08:55:38

Ακόμη ένας χειμώνας πέρασε και ο δρόμος από τα Χάνια προς Κισσό που συνδέει το μισό Ανατολικό Πήλιο, ήταν κλειστός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στους προορισμούς που ενδιαφέρονται, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο αλλά και χρήματα από τις επιπλέον χιλιομετρικές αποστάσεις που αναγκάζονται να καλύπτουν.

Οδικός αποκλεισμός

Πολλές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και φέτος για τον οδικό αποκλεισμό που βίωσαν.

Οι δημότες αγανακτούν

Συνομιλώντας με κατοίκους  από τον Κισσό, το Ανήλιο, το Μούρεσι, την Τσαγκαράδα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Αη-Γιάννη, το Ξουρίχτι, όλοι τους εκφράζουν την έντονη δυσφορία και αγανάκτηση, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα για το μείζον αυτό ζήτημα.

Το θέμα της παράκαμψης του χιονοδρομικού είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια

Η μόνη τακτική που ακολουθούν οι αρμόδιοι, ώστε να μην περνούν τα αυτοκίνητα μέσα από το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, είναι να κλείνουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν δύο επιλογές για να φτάσουν στον τόπο τους ή να μεταβούν στον Βόλο.

Πρώτον, να χρησιμοποιήσουν το δρόμο μέσα από το Καράβωμα και δεύτερον να κινηθούν από τον κάτω κλάδο μέσω του Νεοχωρίου ή των Μηλεών. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο και πιο πολλά χρήματα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επιπλέον τα χωριά είναι σχεδόν αποκομμένα από την τουριστική  χειμερινή περίοδο, με ελάχιστο αριθμό επισκεψιμότητας.

Ιδιαίτερα δύσκολη γίνεται και η πρόσβαση στα χωρία από τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που θέλουν να εξυπηρετηθούν στα θέματα της μεταφοράς.

Παρά τις δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών του Ανατολικού Πηλίου, τίποτα δεν έγινε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αναγκαίων αιτημάτων των κατοίκων. Κάθε χρόνο ο δρόμος κλείνει, η ταλαιπωρία περισσεύει και τα χωριά είναι αποκομμένα.

Ήδη υπάρχει μια μελέτη έτοιμη που έχει κατατεθεί, αλλά τα συναρμόδια υπουργεία ακόμη δεν την έχουν αξιοποιήσει.

Το ζήτημα είναι πως η Δημοτική Αρχή δεν ενεργοποιήθηκε καθόλου για να διεκδικήσει το δίκαιο των κατοίκων να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού.

Αδιαφόρησε για τους κατοίκους αφήνοντας στην τύχη τους τα μισά χωριά του Ανατολικού Πηλίου.

Για την δημοτική παράταξη την «Κίνηση Ενότητας» του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου αυτή η τραγική κατάσταση είναι αδιανόητο να συνεχιστεί.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους δημότες μας ότι θα διεκδικήσουμε με επιχειρήματα και στοιχεία την έναρξη του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, ώστε επιτέλους να μπορεί να υπάρχει οδική σύνδεση των χωριών με τον Βόλο όλο το χρόνο. Παράλληλα θα συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συλλόγους, ομάδες πολιτών, ώστε συντονισμένα να διεκδικήσουμε από το υπουργείο την έναρξη των εργασιών.

Επίσης θα διεκδικήσουμε την συντήρηση του οδικού δικτύου μεταξύ Χανίων-Κισσού, ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα έργο που θα συνέβαλε αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας απαξιώθηκε και εγκαταλείφθηκε με ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Η «Κίνηση Ενότητας» θα βάλει τέλος στις χαμένες ευκαιρίες με τα μεγάλα έργα που δεν έγιναν εδώ και πέντε χρόνια στον τόπο μας και θα διεκδικήσει για τους κατοίκους ένα πολύ καλύτερο μέλλον.

Μαρία Σαμαρά επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας Ζαγοράς-Μουρεσίου»

 



Ζαγορά Πήλιο