Μαρία Σαμαρά: Ο αθλητισμός δεν είναι ιδέα, είναι τρόπος ζωής και ο δήμος μας έχει ανάγκη από νέες υποδομές

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-04-19 15:59:07

«Ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών που η σημερινή δημοτική αρχή παραμέλησε, αποτελεί η δημιουργία αθλητικών υποδομών και δράσεων για τους νέους και μεγαλύτερους αλλά και τους επισκέπτες» τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά και συμπλήρωσε πως «αν δεν ήταν η Περιφέρεια που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες όπως, εκπόνηση μελέτης και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Ζαγορά, τίποτε δεν θα υπήρχε στον τόπο μας.

Αξίζει επίσης να  αναφέρουμε ότι με ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής (2011-2014), το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς ξεμπλοκαρίστηκε και μπόρεσε η Περιφέρεια να τα εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

«Ευ αγωνίζεσθαι»

Ο αθλητισμός, αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αγωγής και διαμόρφωσης του ανθρώπου. Η άθληση πρέπει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας. Είναι τρόπος ανάπτυξης του αλληλοσεβασμού, του ομαδικού πνεύματος, της πειθαρχίας, της συνεργασίας.

Οι αθλητικές δραστηριότητες προάγουν και αναδεικνύουν το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα.

Στόχος είναι η μετάδοση του μηνύματος και η στήριξη του «υγιούς» αθλητισμού ως παράγοντα της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας και διεξόδου για τους νέους ανθρώπους.

Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε αθλητικούς χώρους, να επεκτείνουμε και να αναβαθμίσουμε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού αλλά και να αξιοποιήσουμε την φυσική ομορφιά του τόπου μας για τον θαλάσσιο και εναλλακτικό τουρισμό. Διαθέτουμε τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις υποδομές, να λειτουργήσουν δράσεις για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους και να προσφέρουν εναλλακτικές αθλητικές δράσεις όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας».

Αθλητισμός για όλους

Οι στόχοι της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στον τομέα του αθλητισμού είναι οι εξής:

  • Αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου Τσαγκαράδας.

Το αθλητικό κέντρο δυστυχώς βρίσκεται σε άθλια κατάσταση,  έχει εγκαταλειφθεί πλήρως με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δεν χρησιμοποιείται και εκατοντάδες μαθητές και νέοι δεν έχουν χώρους για να αθληθούν.

  • Ολοκλήρωση κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς και βιώσιμη λειτουργία του.
  • Δημιουργία ίσων ευκαιριών για τους αθλητές του δήμου μας.

Υπάρχουν μαθητές που έχουν έφεση στις αθλητικές δραστηριότητες και δεν υπάρχουν υποδομές στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν στον Βόλο.

  • Aνάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, υδατοσφαίριση, σερφ, αγώνες ανοιχτής θαλάσσης.
  • Aναβάθμιση των δημοτικών γυμναστηρίων με σύγχρονο εξοπλισμό, μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι εφικτή η αξιοποίηση των γυμναστηρίων, ώστε να βρίσκουν διεξόδους άθλησης οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες.
  • Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών αθλητισμού και ζωής υπαίθρου όπως ιππασία, ορειβασία, πεζοπορία, canyoning κλπ. Δημιουργία ομάδας αγώνων δρόμου και βουνού καθώς και ορεινής ποδηλασίας, moto cross και 4Χ4 όπως και δημιουργία πίστας δράσης. Ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού με διάνοιξη και η προσβασιμότητα των μονοπατιών που συνδέουν τις περιοχές του δήμου μας.

Η γεωγραφική θέση του Δήμου μας είναι ιδανικός προορισμός για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Επίσης

  • Δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου.
  • Ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας ομάδας μπάσκετ.
  • Αναβάθμιση της εκδήλωσης «Αθλητικό Καλοκαίρι».
  • Γραφείο βοήθειας διακοπής καπνίσματος.

Είναι  μερικές μόνο από τις ενέργειες που θα υλοποιήσει η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προκειμένου τα παιδιά, οι νέοι και οι μεγαλύτεροι του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου να έχουν τις δυνατότητες για άθληση και ψυχαγωγία.

Η  δημιουργία αθλητικών χώρων θα δώσει σημαντική διέξοδο στους νέους και τους μεγαλύτερους για να ψυχαγωγηθούν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η κ. Σαμαρά επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντική η ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας και αποτελεί βασική προϋπόθεση η ενεργός ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο