Μαρία Σαμαρά: Το ανατολικό Πήλιο χρειάζεται ιατρική μέριμνα!

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-04-20 17:48:49

Από την Μαρία Σαμαρά επικεφαλής «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με αφορμή το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό με το 9χρονο παιδί, συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά την αδυναμία που έχει ο δήμος μας στο τομέα υγείας.

Το παιδί μεταφέρθηκε από την Μακρυρράχη με ιδιωτικό μέσο και στη συνέχεια με ταξί στο Νοσοκομείο Βόλου, γιατί δεν υπάρχει κάλυψη  όλο το 24ωρο από πλήρωμα ασθενοφόρου (λόγω μετακίνησης προσωπικού σε γενικά Νοσοκομεία και νησιά). Το δυσάρεστο αυτό συμβάν,  ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και άλλο προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Οι απουσία λοιπόν ιατρικού προσωπικού και γιατρών σε διάφορες ειδικότητες είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών μέτρων, της απουσίας μόνιμων προσλήψεων, της περικοπής των πόρων για την δημόσια υγεία. Επομένως έχουν να κάνουν με επιλογές των κυβερνήσεων μέσα στα χρόνια των μνημονίων.

Δυστυχώς όμως και η σημερινή δημοτική αρχή δεν επέδειξε πνεύμα εγρήγορσης και διεκδικητικότητας για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Δεν βρήκε τρόπους και πηγές για να φέρει προσωπικό, να αναβαθμίσει τον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να προσφέρει κίνητρα για έλευση γιατρών.

Με παθητικές και μοιρολατρικές στάσεις και συμπεριφορές δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Η σημερινή κατάσταση πρέπει να αλλάξει!

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει μόνο δύο μόνιμους γιατρούς και για να βγουν οι εφημερίες ενισχύεται και από τους αγροτικούς γιατρούς. Επομένως λείπει ιατρικό προσωπικό, δεν υπάρχει παιδίατρος, δεν υπάρχει οδοντίατρος, μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις δεν γίνονται, ενώ λείπουν και διάφορες ειδικότητες εργαζομένων, όπως στα ασθενοφόρα και αλλού.

Ας μην αναλύσουμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να εξυγιάνουμε τον τομέα υγείας στο δήμο μας.

Με την αβελτηρία της νυν διχασμένης και εξασθενημένης δημοτικής αρχής και τις αστοχίες της πολιτείας έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών, οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρου και εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων.

Απαιτείται συνεχής και δυναμική διεκδίκηση για κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών όλων των κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου.

Απαιτούμε και διεκδικούμε την  υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς σε ειδική ζώνη  εφημεριών  λόγω του ορεινού και μειονεκτικού της περιοχής τη  στιγμή που περιοχές του Δήμου μας απέχουν περισσότερο από 60 χμ. από το Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα η ανταπόκριση σε σοβαρά περιστατικά υγείας να είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη.

Ως δημοτική παράταξη, η Κίνηση Ενότητας, θα αγωνιστούμε για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση και συστηματική στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του πολυδύναμου πολυϊατρείου Κισσού και του περιφερειακού ιατρείου Τσαγκαράδος.

Στο πλαίσιο της περίθαλψης των κατοίκων, μπορούμε και εκπονήσουμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με Νοσοκομεία και άλλα ιατρικά κέντρα, ενώ θα διεκδικήσουμε με σθένος, δωρεές για την αναβάθμιση των υποδομών στο Κέντρο Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία.

Παράλληλα θα θέσουμε σε ενεργοποίηση προγράμματα περίθαλψης για τους μαθητές και τους ηλικιωμένους σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ιατρικούς φορείς.

Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι δημότες του Ανατολικού Πηλίου να ανεβοκατεβαίνουν στον Βόλο για τα θέματα υγείας τους ακόμη και για τα πιο απλά.

Χρέος μας είναι να τονώσουμε με καλύτερο εξοπλισμό και υποδομές τις υπάρχουσες τοπικές μονάδες υγείας, προσφέροντας ασφάλεια και κουράγιο στον πληθυσμό του Ανατολικού Πηλίου.

Η υγεία των δημοτών μας αφορά! Αποτελεί  ύψιστη υποχρέωση όλων μας.

samara2

 

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο