Αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-10-24 10:52:09

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 22 Δεκεμβρίου 2020, το στάδιο της Ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων για τους Προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξορυχτίου, Πουρίου, και Τσαγκαράδας του Καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλεών, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής του Καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 22 Δεκεμβρίου 2020) και τέσσερις μήνες για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 22 Φεβρουαρίου 2021).
Σημειώνεται ότι στην ανάρτηση θα συμπεριληφθούν τα δικαιώματα που έχουν υποβληθεί μέχρι τέλη Μαΐου του 2020 και ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είναι ήδη ανοιχτό.

The post Αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο