Ρεκόρ κρουσμάτων στη Μαγνησία – 108 ασθενείς σε μια ημέρα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-11-05 17:30:13

Η Μαγνησία κατέγραψε σήμερα 108 κρούσματα κορωνοϊού και δύο άνθρωποι δίνουν «μάχη» για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο του Βόλου. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να σταματήσει η επίσημη ενημέρωση του Συντονιστικού της Περιφέρειας για τον κορωνοϊό στις τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις γιατί είναι αδύνατον πλέον να γίνει διασταύρωση στοιχείων.
Ο ΕΟΔΥ δεν ανανέωσε τη σύμβασή του με την πανεπιστημιακή σχολή και το κέντρο αναφοράς του κορωνοϊού, όπου διεξάγονται εξετάσεις. Η σύμβαση έχει λήξει πριν ένα μήνα και τεστ για λογαριασμό του ΕΟΔΥ δεν μπορούν να διεξάγονται πλέον , παρά τις εκκλήσεις για ανανέωση της σύμβασης. Η περιφέρεια εφόσον δεν θα διεξάγονται τεστ δεν θα αντλεί στοιχεία και δεν θα μπορεί να προχωρά σε διασταυρώσεις.

Σαράντα κρούσματα σε Βόλο, Αλμυρό, Βελεστίνο και Καλά Νερά
Σαράντα κρούσματα καταγράφηκαν  σήμερα  ανεπίσημα από το Συντονιστικό της Περιφέρειας με «μέτρηση» από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. Τα στοιχεία αφορούν κρούσματα σε Αλμυρό, Βελεστίνο, Καλά Νερά, Βόλο.
Στο σύνολο των 40 κρουσμάτων δεν περιλαμβάνονταν τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν στον Δήμο Βόλου, όπου η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και εξετάστηκαν 536 άτομα με τη θετικότητα να καταγράφεται υψηλή στο 8%-9%.

Θα πρέπει ωστόσο για να καταγραφούν τα κρούσματα επίσημα από τον ΕΟΔΥ, να διενεργηθούν και μοριακοί έλεγχοι.

Ραγδαία άνοδος
Η Μαγνησία μέχρι την Τετάρτη είχε φτάσει τα 65 κρούσματα σε μέσο εβδομαδιαίο όρο ανά 100.000 κατοίκους. Από 28 κρούσματα «ανέβηκε» στα 65 κρούσματα κατά μέσο όρο, χωρίς να περιλαμβάνονται τα δεδομένα της χθεσινής ημέρας.
Σήμερα  το πρωί εντοπίστηκαν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα 14 κρούσματα και νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη σχολική μονάδα του ΓΕΛ Αλμυρού. Συνολικά εντοπίστηκαν τέσσερις μαθητές. Κρούσμα καταγράφηκε και στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σε μαθητή. Επίσης εντοπίστηκε ένα κρούσμα στον Δήμο Βόλου και σε τμήμα που τις προηγούμενες ημέρες είχε «δώσει» δύο ακόμη κρούσματα.. Οχτώ νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην ομάδα ΝΠΣ.

Ξεπέρασε τις «αντοχές» το Νοσοκομείο
Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση δια σωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν 52χρονο που η 48χρονη σύζυγός του νοσηλεύεται επίσης με covid στην β’ παθολογική και έναν 86χρονο.
Στο Νοσοκομείο από τις 25 διαθέσιμες κλίνες covid δεν έχει μείνει καμία γιατί υπήρξε μεταφορά δύο ακόμα περιστατικών.

Τεστ
Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχώρησαν  σήμερα  στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων, προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα.
Τα τεστ θα γίνουν και  αύριο  Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στα ΚΑΠΗ Θεόφιλος στο Βόλο και στα ΚΑΠΗ της πρόνοιας στη Νέα Ιωνία.
Οι πολίτες που θα μεταβούν για να υποβληθούν στο test πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητας και να δώσουν στο υγειονομικό συνεργείο τον ΑΜΚΑ τους. Ειδοποιούνται για τα αποτελέσματα των τεστ μόνο όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διενεργήθηκαν 350 tests στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο από τα οποία τα 30 βρέθηκαν θετικά και 186 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 13.



Ζαγορά Πήλιο