Κατολισθήσεις λόγω του μεγάλου όγκου βροχής στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-02-21 14:09:38

Πέντε συνολικά λεωφορεία με μαθητές και άλλους επιβάτες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, είχαν «εγκλωβιστεί» το μεσημέρι στην είσοδο της Τσαγκαράδας (στο δρόμο που συνδέει την Τσαγκαράδα με το Μούρεσι), καθώς το χώμα μετά από κατολίσθηση βρίσκεται στον δρόμο και το νερό, είναι τόσο που περνά πάνω από την άσφαλτο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης που σημειώνεται μέχρι και αυτή την ώρα. Ωστόσο, κανένας απολύτως επιβάτης δεν κινδύνευσε, ενώ το μόνο πρόβλημα θεωρείται η όποια καθυστέρηση σημειώνεται στην ολοκλήρωση των δρομολογίων.
Όπως δήλωσε η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, ο όγκος της ποσότητας του νερού, είναι πάρα πολύ μεγάλος, τόσος που δεν είναι εφικτό να απορροφηθεί, ενώ επί το έργο βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου.
Αιρετός του δήμους Ζαγοράς -Μουρεσίου, υποστήριξε όταν ρωτήθηκε απ΄ το magnesianews.gr, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες των λεωφορείων, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται μηχανήματα στην περιοχή για την διάνοιξη του δρόμου.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στην περιοχή βρέχει συνεχώς, η ποσότητα του νερού είναι πάρα πολύ μεγάλη, και έχει κοπεί στα δύο ο δρόμος στο ύψους του Χορευτού.
Όπως έγινε γνωστό από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στην Τσαγκαραδα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας καθώς από τη συνεχη βροχόπτωση το νερό διασχιζει το επαρχιακό δίκτυο. Ήδη δοθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος…(λίγο πριν τις 5 το απόγευμα)



Ζαγορά Πήλιο