Εγκαινιάστηκε η έκθεση αστυνομικών κειμηλίων από τον ΓΓ Δημ. Τάξης και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ (εικόνες)

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-04-20 11:06:14

Την μοναδική στην Ελλάδα έκθεση αστυνομικών κειμηλίων εγκαινίασαν σήμερα στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημ. Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας.

DSC_8936

«Είναι η πρώτη επίσημη περιφερειακή έκθεση και τη στηρίζουμε ανεπιφύλακτα. Όποιος γνωρίζει καλά το παρελθόν, διαχειρίζεται καλύτερα το παρόν και ορίζει ασφαλέστερα το μέλλον του», ανέφερε ο κ. Αρχηγός μπροστά από τις βιτρίνες με τα μοναδικά εκθέματα, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τη δουλειά που γίνεται και στην περιφέρεια.

TSOUVALAS_ARXHGOS_ELAS

«Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για την προσπάθεια που κάνει. Η Αστυνομία κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Αυτό αποδεικνύεται στο μεγάλο ποσοστό αποδοχής της δουλειάς της και της αποστολής της από την κοινωνία. Πραγματικά είμαι ευτυχής ως Αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ  για τη μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. πανελλαδικά».

Τα συγχαρητήρια στη ΔΑΜ για την πρωτοβουλία της έκθεσης, απέδωσε και ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Δημ. Αναγνωστάκης. «Αναδεικνύεται διαχρονικά η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. Η ‘έκθεση θα αποτελέσει κίνητρο για να έρθουν πιό κοντά στην Αστυνομία ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες με επισκέψεις σχολείων. Είναι κάτι που επιδιώκουμε. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα Σώμα πρωτίστως με κοινωνικό πρόσωπο. Πρωτίστως προσφέρει κοινωνικό έργο και τελευταία είναι η καταστολή. Με την εξωστρέφεια πιστεύουμε ότι το όραμα μιας Αστυνομίας δημοκρατικής, δίπλα στα προβλήματα του πολίτη θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες που συνέβαλαν να γίνει αυτή η έκθεση. Είναι κάτι που ανήκει στην κοινωνία του Βόλου και είμαι σίγουρος ότι η επισκεψιμότητά της θα είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά.

ANAGNVSTAKHS GG

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας που αντιμετωπίζουν μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες κι αυτό δεν γίνεται με επίκληση κάποιας μεταφυσικής βοήθειας. Κάποιοι εργάζονται γι’ αυτό. Καθοριστικός για να υπάρχει αυτή η εικόνμα προς τα έξω ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ., οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος που πολλές φορές αδικούνται, γιατί πουλάει η αρνητική εικόνα και όχι η πραγματική συνεισφορά τους. Η χώρα μας είναι ασφαλής και για τουριστικό προορισμό. Είμαι υπερήφανος γιατί η παραβατικότητα είναι σε ελεγχόμενο βαθμό. Είμαστε σε ένα παρά πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπάρχει. Για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη 43 διαγωνιστικές διαδικασίες που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. σε ποσοστό 12-13% του συνόλου κι ευχαριστώ τις περιφέρειες και τους δήμους για τη συμβολή τους,όπως ο Περιφερειάρχης σας κ. Κ. Αγοραστός που ενέταξε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ την προμήθεια αστυνομικών οχημάτων με 1,5 εκ. ευρώ. Δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. να παραμείνει ασφαλής η χώρα.»

Τέλος ανέφερε πως  είναι σε καλό δρόμο η δεύτερη προσπάθεια αποδέσμευσης αστυνομικού προσωπικού από πρόσωπα και έχουμε γύρω στα 600-800 άτομα στην εμφανή αστυνόμευση.

Η αστυνομία, μέσα στη δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν έχει κάνει την παραμικρή έκπτωση, όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα υλοποιούνται όπως πρέπει. Η εμπιστοσύνη που υπάρχει από την Ελληνική κοινωνία στην ΕΛ.ΑΣ. είμαι σίγουρος θα συνεχιστεί.

Ακολούθησαν ομιλίες στην αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας κ. Βασ. Μαρκογιαννάκη με τη συμμετοχή του ΓΓ, του Αρχηγού, του Γενικού Επιθεωρητή Β,. Ελλάδος, Αντιστρατήγου κ, Ανδρ. Αποστολόπουλου, του Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστρατήγου κ. Γιαν. Τόλια, των Υποδιευθυντων της ΔΑΜ κ. Βασ. Καραϊσκου (εμπνευστή της έκθεσης) και Μιλτ. Αλ.εξάκου, του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας κ.  Γ. Ντιζέ κ.α. στελεχών της ΔΑΜ.

Στα εγκαίνια παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, εκπρόσωποι φορέων και στρατιωτικών Αρχών, απόστατροι με θητεία στη ΔΑΜ όπως ο επίτιμος Υπαρχηγός κ. Πλάκας, ο κ. Βασ. Κιός και άλλοι που έχουν δωρίσει στολές ή κειμήλια στην έκθεση.

Για τις 13.30 έχει προγραμματιστεί τελετή εγκαινίων στο νέο χώρο (πρώην Ειρηνοδικείο) όπου μεταστεγάστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου στις Μηλιές.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ κ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

KARAISKOS
Ο εμπνευστής της έκθεσης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασ. Καραϊσκος

DSC_8918DSC_8919DSC_8920DSC_8923DSC_8925DSC_8927DSC_8928DSC_8929DSC_8931DSC_8933DSC_8937DSC_8957DSC_8959DSC_8962DSC_8964DSC_8966

EKTHESI_AST_KEIMILIAEKTHESI_AST_KEIMILIA2EKTHESI_AST_KEIMILIA4EKTHESI_AST_KEIMILIA5EKTHESI_AST_KEIMILIA6EKTHESI_AST_KEIMILIA7EKTHESI_AST_KEIMILIA8EKTHESI_AST_KEIMILIA9EKTHESI_AST_KEIMILIA10EKTHESI_AST_KEIMILIA11EKTHESI_AST_KEIMILIA12EKTHESI_AST_KEIMILIA13

 



Ζαγορά Πήλιο