Σε αναζήτηση διευθυντή για το Γυμνάσιο Ζαγοράς και εκτός Μαγνησίας 

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-01-16 12:15:17
Σε αναζήτηση διευθυντή για το Γυμνάσιο Ζαγοράς και εκτός Μαγνησίας 

Καθηγητή σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να δεχτεί να αναλάβει τη διεύθυνση του Γυμνασίου Ζαγοράς, αναζητεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους καθηγητές του Νομού.
Εδώ και μερικές εβδομάδες η θέση του διευθυντή στο Γυμνάσιο Ζαγοράς παραμένει κενή και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πλήρωσή της. Φαίνεται, όμως πως το έργο δεν είναι και τόσο εύκολο.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ακολουθώντας τη διαδικασία απευθύνθηκε αρχικά στους υποψήφιους διευθυντές που έπονταν του απερχόμενου διευθυντή στον πίνακα με τα μόρια ο οποίος συγκροτήθηκε με τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης το 2017.

«Ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία απευθυνθήκαμε σε 30 περίπου καθηγητές της Μαγνησίας οι οποίοι στις κρίσεις του 2017 είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουν τη θέση διευθυντή σε κάποια σχολική μονάδα» τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πρόσθεσε πως «τελικά κανένας καθηγητής δεν ενδιαφέρθηκε για αυτή τη θέση. Έτσι εφαρμόσαμε τον νέο νόμο μέσω του οποίου αποστείλαμε σχετικό έγγραφο σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ενημερώνοντας για την περίπτωση και ζητώντας, αν υπάρχει ενδιαφερόμενος για τη θέση, να μας ενημερώσει. Για τη Μαγνησία νομίζω πως έχει να συμβεί κάτι τέτοιο αρκετό καιρό. Βέβαια σε εμάς αποστέλλονται συχνά τέτοιες ενημερώσεις για θέσεις σχολείων μη προσπελάσιμων ορεινών και νησιωτικών περιοχών που ζητούν ενδιαφερόμενους διευθυντές».
Πώς όμως εξηγείται η απουσία ενδιαφέροντος για το Γυμνάσιο Ζαγοράς; Εκπαιδευτικοί κύκλοι επισημαίνουν πως η μεγάλη απόσταση του σχολείου από τον Βόλο και η γεωγραφική του θέση είναι αντικίνητρο για να θελήσει να αναλάβει κάποιος τη θέση. Ένας διευθυντής θα χρειάζεται μιάμιση ώρα για να μεταβεί στο σχολείο και άλλο τόσο για να επιστρέψει και ουσιαστικά όσα χρήματα λάβει από το επίδομα της θέσης θα τα διαθέσει για τα μεταφορικά και τις φθορές του αυτοκινήτου. Επίσης η επικινδυνότητα λόγω της διέλευσης μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες είναι ένα ακόμη αντικίνητρο.



Ζαγορά Πήλιο