Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς Κένταυρος

Ζαγορά

Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς ΄΄ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ΄΄ ιδρύθηκε το 1980 από μία παρέα φίλων, που νιώθοντας την ανάγκη της δίψας όλων των κατοίκων της περιοχής, για υγιή και προγραμματισμένη άθληση, ξεκίνησαν με υπομονή την διαδικασία ευρέσεως μελών, της σύνταξης του καταστατικού και τέλος την αναγνώριση του σωματείου. Ο ‘’νονός’’ της ομάδας ήταν ο Αλέκος Αγγελίνας. Σημαντική ήταν η προσφορά του πρώτου προέδρου του Συνεταιρισμού Ζαγοράς , κ.Βαλασσά Διονύση που με τα πρώτα 27 ιδρυτικά μέλη, δημιούργησαν τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Η Ε.Π.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αρνήθηκε την συμμετοχή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα λόγο του γηπέδου καθώς δεν υπήρχε γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων. Στην συνέχεια πήγαν στην ΕΣΚΑΘ όπου εκεί, έγιναν δεκτοί και αμέσως άρχισε η ενεργοποίηση του τμήματος της καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα μπάσκετ του Κενταύρου ξεκίνησε τις συμμετοχές της στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ΕΣΚΑΘ με παίκτες τους : Γεωργούδη Δημ., Ανδρέου Νικ., Ασδέρη Βας., Τριανταφύλλου Τριαντ., Πολυμέρου Ιωαν., και Βισβίκη Ιωάννη. Στη συνέχεια και μετά από πολλά χρόνια παραμονής στη Β΄κατηγορία την περίοδο η ομάδα κατάφερε να ανέβει στην Α2 κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. και εξακολούθησε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 για πολλές ακόμη αθλητικές χρονιές.

about-me

Το 1986 η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας ξεκινούσε τις συμμετοχές της στο τοπικό πρωτάθλημα και το πρώτο Δ.Σ. με τους Πρόεδρο κ.Νάσιο Επαμ., Αντιπρόεδρο κ.Δίπλα Δημ., Γεν.Γραμμ. Νίκου Σπυρίδων , Ταμία κ.Γεραμπίνη Απόστ., Ειδικό γραμμ. Βουζαρά Νίκο, και μέλη Σιάγκο Παντελή, Λιάντη Πέτρο, Βαλασσα Θέμη αναλάμβανε το δύσκολο έργο του. Σήμερα έχουμε την συνέχιση της αγωνιστικής δράσης του τμήματος αλλά με προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν. Αναφερόμαστε στο κυρίως πρόβλημα του κλειστού γηπέδου που είναι το όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής. Αν και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η χρηματοδότηση για το υπό ανέγερση ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ από τα εγκεκριμένα προγράμματα της Γ.Γ.Α., εντούτοις παρά τις φιλότεμες προσπάθειες των δημάρχων μας , το συγκεκριμένο έργο δεν προχώρησε.

Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γίνεται από μέλη και φίλους του συλλόγου. Πρέπει να τονιστεί η σημαντική προσφορά του Δήμου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για την πολύχρονη ενίσχυση αλλά να μην ξεχάσουμε τις εκάστοτε Νομαρχίες, Περιφέρειες, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,ΟΠΑΠ.

ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Παλαιότερα στον σύλλογο λειτουργούσαν τρία τμήματα μπάσκετ, το ανδρικό , το εφηβικό ,και το παιδικό. Σήμερα στην ομάδα μπάσκετ λειτουργεί μόνο το ανδρικό αλλά από την νέα χρονιά θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσουν τόσο το εφηβικό αλλά τόσο και το παιδικό τμήμα.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το σωματείο συνεργάζεται με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αγώνες ορεινής ποδηλασίας, αγώνες κολύμβησης, αναρρίχηση, τοξοβολία, τουρνουά μπάσκετ, πίνγκ-πόνγκ , κ.α.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα ζηλευτές. Οι προπονήσεις γίνονται σε ανοικτό γήπεδο κάτω από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με το χιόνι και το κρύο να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τα μεγαλύτερο διάστημα του χειμώνα. Οι περισσότεροι αγώνες μπάσκετ, έδρας της ομάδας γίνονταν στο Βόλο ή στην Πορταριά