Πουρί Πηλίου, Zagora.gr

Πουρί

Το "μπαλκόνι του Πηλίου" προσφέρει θέα μοναδική στο ανατολικό Πηλιο,το Αιγαίο μα και τη Χαλκιδική.Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ ,63 χλμ από το Βόλο και προβάλλει μέσα από ένα δάσος από καστανιές και ελιές.

Είναι σχετικά απομονωνένο στο τέρμα του ασφαλτόδρομου που φεύγει από τη Ζαγορά και γι'αυτό θεωρείται το τελευταίο βορεινό πηλιορείτικο χωρίο.Στα μισά της διαδρομής από τη Ζαγορά βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Ράσοβας (13ου αι.). Χωρίζεται στον πάνω και στον κάτω μαχαλά. Απο τον κάτω μαχαλά θα βρείτε τον δρόμο για τις παραλίες, ενώ στον πάνω κάποια μαγαζία, ταβέρνες και την πλατεία με την εξαιρετική θέα. Προτιμήστε να πάτε καλοκαιρινό σούρουπο οταν αρχίζουν σιγά σιγά να φαίνονται τα φώτα του Χορευτού αλλά και της Χαλκιδικής. Κολύμπι στην παραλία Ελίτσας (3 χλμ) και Οβρυού.

Απο το Πουρί ξεκινάει το μονοπάτι για την ανεξερεύνητο Βόρειο Πήλιο εώς το Βένετο και τα Κανάλια. Εάν εχετε όρεξη για περπάτημα, και νομίζετε οτι μπορείτε να τους συναγωνιστείτε, οι ντόπιοι θα χαρούν να σας συνοδεύσουν.

Επίσης στην πλατεία του χωριού, το Πολύδροσο σερβίρει τσιπουράκι με καλό μεζέ όλη μέρα.

Ζαγορά Πήλιο