Π.Κουτσάφτης: Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το «Παπά Νερό» από παραδεισένια παραλία σε ζούγκλα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-08-06 11:33:27
Π.Κουτσάφτης: Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το «Παπά Νερό» από παραδεισένια παραλία σε ζούγκλα

Την ανάγκη διαφύλαξης του έργου αναβάθμισης της περιοχής Παπά Νερό, το οποίο προστατεύει το περιβάλλον, υποβοηθάει την τοπική οικονομία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Όπως αναφέρει:

 «Με αφορμή διαμαρτυρίες επισκεπτών που θέλουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους, αν είναι εφικτό και δίπλα στις ξαπλώστρες, από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου επισημαίνεται πως το έργο της ανάπλασης της περιοχής που υλοποιήθηκε το 2007 και αναβάθμισε τη φυσιογνωμία της, έχει αγκαλιαστεί διαχρονικά όχι μόνο από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές αλλά και από επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες.
Η προσπάθεια καταστρατήγησης της λειτουργίας της αξιοσημείωτης υποδομής και οι ελάχιστες διαμαρτυρίες για τα μέτρα προστασίας του έργου, όπως η μπάρα, το ωράριο, η κάθετη και οριζόντια σήμανση και γενικά όσα προβλέπονται από την Κανονιστική απόφαση 130/2007 που εγκρίθηκε ομόφωνα από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Μουρεσίου και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν θα πισωγυρίσουν την περιοχή σε εποχές και εικόνες τριτοκοσμικές που δεν συνάδουν με έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό, ευλογημένο τόσο απλόχερα από τη φύση.
Η Δημοτική Αρχή, προσηλωμένη στις αρχές της ήπιας ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα μέτρα προφύλαξης του έργου ώστε η περιοχή «Παπά Νερό» να συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό και όχι ένα παραθαλάσσιο παρκινγκ».
«Επενδύουμε σταθερά στην ποιότητα και την ήπια ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και δεν θα επιτρέψουμε υποβάθμιση της υποδομής στο «Παπά Νερό». Από το 2007 το έργο έχει αναβαθμίσει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, βελτιώνοντας και την ποιότητα ζωής.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, τι εξυπηρετούν οι ελάχιστες διαμαρτυρίες για να καταργηθεί η μεταλλική μπάρα στην είσοδο του οικισμού, ώστε να υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος οχημάτων σε μια περιοχή χωρίς άλλη διέξοδο. Παράνομες σταθμεύσεις, μανούβρες, εγκαταλείψεις οχημάτων για μακροχρόνιες σταθμεύσεις, απορρίμματα, ηχορύπανση, φθορές στο φυσικό περιβάλλον, αποκλεισμοί του ποδηλατοδρόμου και της ειδικής λωρίδας υποβοήθησης τυφλών, αερορύπανση από τα καυσαέρια κ.α., θα συνθέτουν την εικόνα που ορισμένοι θέλουν για το «Παπά Νερό».
Σε αυτές τις επιδιώξεις, που μόνο αθώες δεν είναι, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου με σύμμαχο την τοπική κοινωνία, απαντάει με το έργο της και τις ενέργειες υποστήριξης των υποδομών. Ο διάλογος για περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής, παραμένει ανοιχτός, τονίζει ο κ. Κουτσάφτης και εκτιμάει πως θα αναθεωρήσουν όσοι επιδιώκουν το πισωγύρισμα σε ένα περιβάλλον άναρχης λειτουργίας, χωρίς κανόνες και προοπτική.
Δεν θα επιτρέψουμε το Παπά Νερό από παραδεισένια παραλία, να γίνει ζούγκλα με οχήματα στην αμμουδιά.»



Ζαγορά Πήλιο