Με τομογράφο αιχμής το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΙ

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-06 07:14:40
Με τομογράφο αιχμής το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΙ

Με εγκατάσταση τομογράφου εκπομπής ποζιτρονίων εξοπλίζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σταματώντας έτσι τη ροή ασθενών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου αναζητούσαν αυτές τις υπηρεσίες υγείας.
Από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υπογράφηκε ήδη η σύμβαση, δίνοντας το «πράσινο φως» για την προμήθεια.
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» είναι προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τέσσερα εκατομμύρια θα διατεθούν για τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Με τον εξοπλισμό αναβαθμίζεται σημαντικά η παροχή υπηρεσιών υγείας, κυρίως στις ειδικότητες Ογκολογίας και Νευρολογίας, καθώς αποτελεί τεχνολογία αιχμής για το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της τόσο προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο, όπως αναφέρει, ενισχύει σταθερά το Νοσοκομείο με παρεμβάσεις και δωρεές, όσο και προς το υπουργείο Υγείας που το ενέταξε στην συγκεκριμένη δωρεά.

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο