Βροχοπτώσεις το βράδυ στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-07-12 05:53:40
Βροχοπτώσεις το βράδυ στη Μαγνησία

Ήπια θα παραμένει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία ενώ σήμερα το βράδυ προβλέπονται βροχοπτώσεις στον Βόλο και όλη την Ανατολική Θεσσαλία. Ο καιρός επανέρχεται σταδιακά από το Σάββατο με μικρή αύξηση της θερμοκρασίας και εξασθένιση των ανέμων.
Η ημέρα θα ξεκινήσει σήμερα με καλό καιρό και θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 28-29 βαθμούς. Τις πρώτες απογευματινές ώρες θα υπάρξει μεταβολή του καιρού και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη από τις 6 το απόγευμα και μετά αναμένονται βροχές αλλά όχι ίδιας έντασης με αυτές που σημειώθηκαν την Τετάρτη.

«Βροχή θα έχουμε περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την Τετάρτη είχαμε μέγιστες τιμές κοντά στους 38 ή 39 βαθμούς ενώ αύριο θα έχουμε μέγιστες τιμές κοντά στους 29 βαθμούς. Η διαφορά θερμοκρασιών που δημιουργεί χαλάζι και έντονες καταιγίδες δεν θα υπάρχει» ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Έτσι οι βροχοπτώσεις αναμένεται να μην έχουν μεγάλη ένταση αλλά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις βροχές που σημειώθηκαν την Τετάρτη.
Σχεδόν αίθριος θα είναι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καιρός και το Σάββατο και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη αν και υπάρχει μία τάση να ανέβει καθώς εξασθενεί το βόρειο ρεύμα. Παράλληλα θα υπάρχουν συννεφιές στις ορεινές περιοχές.

Από την Κυριακή αναμένεται να αυξηθεί λίγο η θερμοκρασία και ο καιρός θα είναι αίθριος. «Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του μήνα που διανύουμε» ανέφερε ο κ. Τακούδης και σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων μειώνεται και ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή όπου θα πνέουν 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή οι άνεμοι θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα πνέουν ανατολικοί από βόρειοι-βορειοανατολικοί που πνέουν αυτές τις ημέρες.
Από την επόμενη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε κανονικά επίπεδα, κοντά στους 30 βαθμούς, με μικρές αστάθειες κατά διαστήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου πέντε ή έξι ημέρες πριν το τέλος του Ιουλίου, ίσως για δύο ημέρες, θα ανέβει πάλι ο υδράργυρος και θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς.



Ζαγορά Πήλιο