Mαρία Σαμαρά: Γεμάτο προβλήματα το οδικό δίκτυο Πηλίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-08-24 08:28:54

Tα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πηλίου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της2 δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς καθώς οι οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους.
Η ανακοίνωση της Μαρίας Σαμαρά:

«Το Ανατολικό Πήλιο ένας από τους ομορφότερους και δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με το οδικό δίκτυο.
Οι κάτοικοι φωνάζουν συνήθως το χειμώνα, οπότε με τις έντονες βροχοπτώσεις προκαλούνται μεγάλες ζημιές που οι ίδιοι τις βιώνουν περισσότερο απ’ όλους.
Όμως και το καλοκαίρι η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.

Χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαποί, που επέλεξαν την περιοχή μας και φέτος για να κάνουν τις διακοπές τους, για να μεταβούν στους προορισμούς τους έπρεπε να διασχίσουν ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο γεμάτο λακκούβες και προβλήματα. Ένα οδικό δίκτυο στενό σε αρκετά σημεία που με δυσκολία μπορούν να περάσουν δύο οχήματα, με στηθαία που λείπουν σε κάποια σημεία ή είναι σπασμένα, κομμάτια από το οδόστρωμα να έχουν αφαιρεθεί και να έχουν τοποθετηθεί κάποιες προειδοποιητικές σημάνσεις.
Οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Οι πλημμύρες εκδηλώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 και οι «πληγές» ακόμη παραμένουν. Σε ποιον να αποδώσει ο απλός πολίτης ευθύνες; Στο Υπουργείο Υποδομών; Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας; Στην Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου; Σε όλους μαζί;
Είναι ανεπίτρεπτο να διαθέτουμε έναν τόπο παραδεισένιας ομορφιάς και το οδικό δίκτυο να είναι σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Και ευτυχώς που υπάρχει η φιλοξενία και η ποιότητα των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες του τουρισμού που αποτελούν κίνητρο για να έρθουν οι επισκέπτες, διαφορετικά η επισκεψιμότητα θα ήταν πολύ κατώτερη.

Ωστόσο δυστυχώς και φέτος τα αρνητικά μηνύματα ήρθαν.

Η προσέλευση τουριστών είναι χαμηλότερη από άλλες χρονιές και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς θα πρέπει να φροντίσουν και το κομμάτι της βελτίωσης των υποδομών.
Η προετοιμασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη από την Άνοιξη., να αναλάβει ο Δήμος να εκτελέσει εργασίες στους δρόμους των κοινοτήτων, αλλά και να πιέσει το Yπουργείο και την Περιφέρεια να δρομολογήσουν παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Δεν έγινε τίποτα. Ή έγιναν ελάχιστα. Και τώρα, όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα, αγωνιούν, αν θα πέσουν με το αυτοκίνητό τους σε κάποια λακκούβα.

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ζητεί άμεσα από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών να ξεκινήσουν εργασίες στους δρόμους. Διαφορετικά θα έρθει το επόμενο καλοκαίρι και πάλι θα αναφερόμαστε στα ίδια, προς απογοήτευση των χιλιάδων επισκεπτών».



Ζαγορά Πήλιο