Οι τελευταίες …πινελιές στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ζαγοράς

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-07-03 09:30:30

Οι … τελευταίες πινελιές στο χώρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ζαγοράς- Μουρεσίου μπαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Όπως είναι ήδη γνωστό, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα φιλοξενείται στο πρώην ΚΕΣΕΠΑ στην Τσαγκαράδα, μια δομή η οποία είχε αναπτυχθεί επί Κων. Λεβέντη και πλέον αλλάζει χρήση. Για πρώτη φορά κατά τη θερινή περίοδο κατ’ αρχήν, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα καλύπτεται από οργανωμένη Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με δέκα άτομα προσωπικό κι ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα.
“Υλοποιούμε, επισημαίνει ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, με σταθερό βηματισμό τον προγραμματισμό μας αναβαθμίζοντας υποδομές και εγκαταστάσεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε στην περιοχή σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες αλλά να προσελκύσουμε δομές όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ΒΑ Πηλίου.
Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διαμορφώσουμε έναν αξιοπρεπή χώρο για τη λειτουργία πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε λίγο πριν τη στελέχωσή της. Παράλληλα, διαβεβαιώσαμε για την αδιάκοπη στήριξη της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου για το οποίο θα ζητήσουμε από το Υπουργείο και το Αρχηγείο του ΠΣ την έγκριση 12μηνης παρουσίας με επαρκές προσωπικό και μέσα.
Τέλος, ζητήσαμε από τον Στρατηγό όσο και από τον Διοικητή ΠΥ Μαγνησίας, να συμβάλουν στην εκπαίδευση εθελοντών ώστε οργανωμένα και με σχεδιασμό να αναπτυχθούν σημεία πυροπροστασίας τα οποία θα καλύπτουν την διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας.”


The post Οι τελευταίες …πινελιές στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ζαγοράς appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο