Προκαταρκτική έρευνα για σκύλο που ήταν κρεμασμένος σε δάσος στο Πήλιο

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-12-16 06:10:48

Προκαταρκτική για την περίπτωση σκύλου που εντοπίστηκε κρεμασμένος σε δάσος στο Ανατολικό Πήλιο ζήτησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου και ανέθεσε στον Αστυνομικό Σταθμό Ζαγοράς να ερευνήσει την καταγγελία που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν ένας κάτοικος της Ζαγοράς που πήγε στο δάσος για να κόψει ξύλα, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Σε ένα δέντρο κάποιοι είχαν κρεμάσει ένα άσπρο σκυλάκι με καφέ αυτιά. Το σκυλί ήταν άγρια βασανισμένο, ακρωτηριασμένο και ο άνθρωπος μόλις που πρόλαβε να κόψει το σχοινί και να βγάλει τη θηλιά.
Τα πίσω πόδια του που κρεμόντουσαν αλλά και τα γεννητικά του όργανα είχαν κατασπαραχτεί από κάποιο άγριο ζώο. Το σκυλάκι σφάδαζε από τους πόνους και μόλις λύθηκε άρχισε να τρέχει μέσα στο δάσος παρά την άθλια σωματική κατάσταση που βρισκόταν.
Η Έρη Ζιάκα πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου», γνωστοποίησε το περιστατικό με τη σκληρή ανάρτηση που έκανε στο facebook: «Δεν πίστευα ότι συμβαίνει έξω από την πόρτα μου αλλά να… Έχω δώσει τη ζωή μου και τι…??? Δεν έχω λόγια πια… Δεν ξέρω αν πρέπει να ουρλιάξω να κλάψω ή να καταραστώ… Ένα ξέρω θα σε βρω … Έτσι θέλετε να κάνετε διάσημο τον τόπο σας;;; Έτσι θα γίνει… Παρακαλώ μια κοινοποίηση…»
Μέσω της προκαταρκτικής η εισαγγελέας ζητά να πληροφορηθεί τι συνέβη στο ζώο, με καταθέσεις μαρτύρων, τόσο κατοίκων που αντιλήφθηκαν τι συνέβη, όσο και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.
Ο θάνατος ζώου διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και ο βασανισμός σε βαθμό πλημμελήματος.

The post Προκαταρκτική έρευνα για σκύλο που ήταν κρεμασμένος σε δάσος στο Πήλιο appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο