Δωρεά 16.500 ευρώ σε Νηπιαγωγείο της Ζαγοράς

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-10-15 14:15:29
Δωρεά 16.500 ευρώ σε Νηπιαγωγείο της Ζαγοράς

Σε δωρεά χρηματικού ποσού 16.500 ευρώ προχώρησε το ίδρυμα Μελά προς τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, προκειμένου να ανακατασκευαστεί ο χώρος της αυλής του Νηπιαγωγείου Ζαγοράς, που βρίσκεται στη συνοικία του Σωτήρος.

Παράλληλα η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προχώρησε στη δωρεά ψηφιακού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείου Ανηλίου, το οποίο προ πενταετίας χαρακτηριζόταν και ως «ψηφιακό σχολείο», λόγω της διδασκαλίας που γινόταν σε μαθητές μιας τάξης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χωρίς βιβλία.
Όλο και περισσότεροι φορείς, ιδρύματα αλλά και εταιρείες ανταποκρίνονται σταδιακά στην έκκληση, που έχει κάνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, για στήριξη των σχολείων μέσα από την προμήθεια εξοπλισμού και την ενίσχυση των υποδομών, καθώς αποτελεί έναν ορεινό Δήμο, με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση και εν μέσω οικονομικής κρίσης και περικοπών στα κονδύλια για την εκπαίδευση.
Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Πρωταγωνιστής στη βοήθεια προς τα σχολεία του Δήμου είναι κυρίως το ίδρυμα Μελά, που τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρει ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό.

Ειδικότερα πρόπερσι πρόσφερε μεταξύ άλλων διαδραστικό πίνακα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Νηπιαγωγείο Κισσού, ενώ πέρυσι συνέδραμε πάλι με ψηφιακό εξοπλισμό στο Νηπιαγωγείο Μουρεσίου.
Η δράση του, όμως επεκτάθηκε και στη Ζαγορά, όπου διέθεσε ένα χρηματικό ποσό αξίας 16.500 ευρώ, για την αναμόρφωση του χώρου της αυλής στο Νηπιαγωγείο της συνοικίας Σωτήρος.
«Έγινε η αποδοχή του ποσού από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον ο Δήμος θα αναλάβει τη διαμόρφωση του δαπέδου, ενώ ειδική ομάδα από το ίδρυμα Μελά θα τοποθετήσει τον εξοπλισμό με τα παιχνίδια, τα φωτιστικά και ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε ο χώρος της αυλής να είναι ιδιαίτερα φιλικός και λειτουργικός για τα νήπια. Γενικότερα το ίδρυμα Μελά μας στηρίζει και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση των παιδιών του Ανατολικού Πηλίου», τόνισε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντιδήμαρχος Απόστολος Σουλδάτος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δωρεά της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προς το Δημοτικό Ανηλίου, επισημαίνοντας πως «η εταιρεία ανταποκρίθηκε στην έκκληση που κάναμε για στήριξη των σχολείων και προσέφερε πολύτιμο ψηφιακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Ειδικότερα διέθεσε έναν προτζέκτορα, έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα πολυμηχάνημα με τα αναλώσιμά του. Η δωρεά στο συγκεκριμένο σχολείο έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το Δημοτικό Ανηλίου είχε την επωνυμία του ψηφιακού σχολείου, ενώ γι’ αυτό τον λόγο το είχε επισκεφθεί και η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου το 2010».
Κατέληξε δε λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την παρεχόμενη εκπαίδευση και εμπλουτίζουν τις δυνατότητες των μαθητών για γνώση.Ζαγορά Πήλιο