Το Ανατολικό Πήλιο κέντρο συνάντησης μουσικών

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-06-03 09:50:14
Το Ανατολικό Πήλιο κέντρο συνάντησης μουσικών

Φέτος είναι η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου. Διεθνές Φεστιβάλ και Ακαδημία κλασικής μουσικής, με σεμινάρια, master classes και εκδηλώσεις από 19.7-3.8.2018.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια, πιανίστα Ζωή Σαμσαρέλου αναφέρει: «Τα μαθήματα της Ακαδημίας γίνονται στη Ζαγορά, αλλά η συναυλιακή δραστηριότητα επεκτείνεται σε όλο το Ανατολικό Πήλιο, που γίνεται, κάθε καλοκαίρι, σημαντικό κέντρο συνάντησης μουσικών, όλων των ηλικιών, όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά από πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και από την Ασία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες μαθητές να συναντήσουν και να συνεργαστούν με καθηγητές και μαθητές από όλο τον κόσμο. Έως τώρα είχαμε συμμετοχές από Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Κίνα, Βραζιλία, Χιλή, ΗΠΑ».

Ο καλλιτεχνικός συν-διευθυντής, βιολοντσελίστας Δημήτρης Καραγιαννακίδης συνεχίζει λέγοντας: «Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, διοργανώνεται από το 2014 και το Διεθνές Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, το μοναδικό στην Ελλάδα, που σημειώνει ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Το PelionFestival Violoncello Ensemble, που αποτελείται από τους μαθητές και καθηγητές της Ακαδημίας, κάθε χρόνο δίνει συναυλίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Ulrich Voss. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό», και σημειώνει: «Στο ΔΦΠ όλοι, Έλληνες και ξένοι, καθηγητές και μαθητές, μικροί μαθητές του Δημοτικού και φοιτητές, είναι μια μεγάλη παρέα, όπου ο ένας στηρίζει και παρασύρει τον άλλο στις κοινές τους ολοήμερες πρόβες και εμφανίσεις».
Ο προγραμματισμός του φεστιβάλ για το 2018 επικεντρώνεται σε master classes και συναυλίες αποκλειστικά για έγχορδα όργανα, φωνή και πιάνο.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 20 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου.
1. Στην Ακαδημία θα διδάξουν οι καθηγητές:
Α περίοδος, 19-29 Ιουλίου:
Ulrich Voss, violoncello, καθηγητής στο Βερολίνο, Matias de Oliveita Pinto, violoncello, σολίστ και καθηγητής στην Musikhochschule Münster και στο Universität der Künste – Julius Stern Institute Berlin, Αστέριος Πούφτης, violoncello, σολίστ και καθηγητής στην Αθήνα, β κορυφαίος στην ΚΟΑ, Άγγελος Λιακάκης, violoncello, σολίστ και καθηγητής στην Αθήνα, Βασίλης Σαΐτης, violoncello, α κορυφαίος στην ΚOΘ , Θεμιστοκλής Βαγενάς, violoncello, σολίστ και καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Cigdem Iyicil, βιολί, διευθύντρια στο Πανεπιστημιακό Conservatoire του Maltepe στην Κωνσταντινούπολη, Zωή Σαμσαρέλου, πιάνο, σολίστ και καθηγήτρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
B περίοδος, 27 Ιουλίου-3 Αυγούστου:
Aπόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί, σολίστ και καθηγητής στην Αθήνα, α κορυφαίος στην ΚOA ,Σοφία Κυανίδου, τραγούδι, συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Επιπλέον, θα υπάρξουν συναυλίες των μαθητών στις 27 και 28 Ιουλίου, στη Ζαγορά, και πολλά δρώμενα.
2. Συναυλιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Θα υπάρξουν συναυλίες στις 23, 25, 26, 28 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου, στην Ζαγορά και τον Κισσό, με διεθνούς φήμης σολίστ από Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Χιλή.

Όλες εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
H προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στα σεμινάρια και master classes λήγει στις 22 Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.pelionfestival.com, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 6977088140.Ζαγορά Πήλιο